Mitä on twerkkaus?

Twerkkaus on pääsääntöisesti pakaralihasten hallintaa, jossa keskitytään poppaamaan (eli jännittäämään pakaralihaksia musiikin tahtiin).

Twerk usein sekoitetaan sheikkaamiseen, jossa pyritään saamaan pylly hyllymään (twerk-esityksessä on mukana jonkin verran myös sheikkamista).

Lajissa on myös toivottavaa, että asuvalinta keskittyy takapuolen korostamiseen.

Twerkkauksen hallinnan lisäksi erittäin tärkeää on esiintyjän itsevarmuus ja yleisön haltuun ottaminen.

Twerkkauksen historiaa

Termi ”twerk” on ollut kansainvälisesti ihmisten huulilla jo yli 20 vuoden ajan, mutta mistä se oikeataan tulee? Twerkin alkuperästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta ensimmäisenä ihmisten tietoisuuteen sen nosti  yhdysvaltalainen rap-artisti DJ Jubilee kappaleellaan ”Do the Jubilee all” vuonna 1993.

Twerk-sanaan on törmätty ensimmäisen kerran New Orleansin tanssi-skenessä. Viihdetaitelijoista DJ Jubilee oli ensimmäinen, joka nosti tanssin esille kaikkien tietoisuuteen.

“Shake baby, shake baby, shake shake shake baby, shake shake shake / Twerk baby, twerk baby, twerk twerk twerk baby, twerk twerk twerk,” olivat sanat joita käyttäen DJ Jubilee alkoi levittää twerkin ilosanomaa.

Ensimmäisen kerran sanaan kappaleen nimessä törmättiin vuonna 1995 Cheeky Blakin kappalleessa ”Twerk something”.

Twerk on luultavasti lähtöisin New Orleansista, mutta vuonna 2003 ilmiö laajeni lännen (Houston) ja idän (Atlanta) strippilavoille. Samana vuonna Lil Jon räjäytti potin Atlantassa kappaleellaan ”Get low”. Se ylsi Billboard-listan toiselle sijalle ja on edelleen yksi 2000-luvun suosituimmista kappaleista.

Mainstreamiksi twerkkaus nousi vuonna 2005, kun Beyonce julkaisi kappaleen ”Check on it feat. Slim Thug ja Bun B”. Beyoncen lausahdukset “Dip it, pop it, twerk it, stop it, check on me tonight” veivät etelän tanssikulttuurin läpi rannikon.

Vuonna 2013 Busta Rhymesin kappale ”Twerk it” teki termistä tututun kansainvälisillä tanssilattioilla. Kyisesen kappaleen musiikkivideolla twerkkaa Nicki Minaj.

Ihmisten massatietoisuuteen twerkkaus nousi elokuussa 2013, kun Miley Cyrys esiintyi MTV Music awardseissa.

Nykyään sana twerk esiintyy Oxfordin yliopiston englannin kielen sanakirjassa.

TWERKKAUKSET TARJOAA

KSF Entertainment Group Ltd